Rinker Youth Challenge спечели първо място в Наградите за отговорен бизнес 2019 на Българския форум на бизнес лидерите

На официална церемония на 27 февруари Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви победителите в Наградите за отговорен бизнес 2019. Общо 108 корпоративни проекта с кауза, осъществени от рекордните 78 компании, се състезаваха в най-утвърдения и престижен национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие.

Победител в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” е Ситибанк Европа, клон България с Rinker Youth Challenge - програмата за насърчаване на млади предприемачи. Тя е разработена и се осъществява от Център Ринкър към Фондация BCause

Програмата Rinker Youth Challenge цели да подкрепи развитието на предприемаческо мислене и лидерски умения сред младите хора, да ги вдъхнови и подготви за успешна реализация на бизнес идеите им  и да им помага в първите и най-трудни стъпки в предприемаческото им начинание. Фондация Citi финансира програмата чрез глобалната инициатива Pathways to Progress (Пътища към прогреса), която подкрепя развитието на лидерски умения и предприемачески светоглед у младежите, за да могат да се реализират на пазара на труда през 21 век. Фокус на програмата са социалните стартиращи предприятия.

Първото издание на акселераторската програма се проведе през 2019 година. В него участваха стотици млади хора, а най-добрите 18 от тях се състезаваха за наградния фонд от 80 000 лева, като защитиавах своите бизнес идеи пред  авторитетно жури.

barakova i tomovaНа финала в края на юни 2019 три бизнес проекта получиха награди от по 20,000 лева. Това са Business Advisor на Елислав Атанасов, Zero Wave на Денимир Димитров и Блажка Трепетанова и PIXI Photobooks на Ирина Ганева-Бочкова и Ивана Попова. Две награди от по 10,000 лева бяха присъдени на BingeOFF  на Жасмина Гевезиева и Платформата Тинузавър на Невен Боянов и Олег Каменщик.

Честито на Галя Томова и неуморния екип на Ситибанк България за доверието, ресурсите, смеха и цялото пътуване в морето на идеите, до бреговете на уменията и съкровищата на сбъднати мечти! Продължаваме напред! - пожела Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause.

Всички права запазени © 2023 Център Ринкър за предприемачество и обучения към Фондация BCause. Уеб агенция Кая Про ООД
All Rights Reserved © 2023 Ringer Center for Entrepreneurship and Training, Bcause Foundation. Web Agency Kaya Pro Ltd