Осем малки фирми получиха безвъзмездна финансова помощ от TUI Care Foundation чрез Фондация BCause

Общо 10 000 лв безвъзмездна помощ получиха 8 малки фирми, чиито предприемачи са били в акселераторските програми на Център Ринкър към Фондация BCause. Средствата бяха предоставени от TUI Care Foundation Corona Relief Fund.

Екипът на Фондация BCause работи дългосрочно с предприемачите, които са спечелили място в акселераторските програми на Център „Ринкър“ и след като обученията са приключили. Предоставя съвети, информация, менторска подкрепа.

През месец май направихме анкета, в която попитахме предприемачите и техните екипи как се справят с кризата, предизвикана от Ковид-19 и от каква помощ имат нужда, за да я преодолеят и да продължат да развиват бизнеса си. Най-честно споделяната необходимост от помощ беше свързана с развитието на дигитален маркетинг и увеличаването на онлайн продажби.

tui careПрез декември 2020 - януари 2021 г. направихме конкурс между предприемачите, които подкрепяме и чийто бизнес е още в началото. Разпределихме общо 10 000 лв, получени като безвъзмезден грант от TUI Care Foundation Corona Relief Fund. Фокусирахме се в туристическите райони – Пирин, Родопите, Силистра, за да помогнем на малки семейни фирми да преодолеят трудностите, предизвикани от кризата с Ковид-19.

Безвъзмездна помощ получиха: Лаборатория за натурална козметика „ДжиВая” (с. Мусомища), Студио за физиотерапия, йога, танци и масаж „Хануман“ (Банско), разсадникът "Цветята на Камен" (с. Орешник), баскетболен клуб „Яворов“ (Гоце Делчев), сладкарница „Спринкълс“ (Разлог), таханджийница „Атанас и фамилия“ (Харманли), работилница за козметични продукти „Старсийдс“ (Благоевград) и клуб за екотуризъм с каяци „Воден туризъм“ (Силистра).

На снимката:  Цветя от разсадника "Цветята на Камен" 

Всички права запазени © 2019 Център Ринкър за предприемачество и обучения към Фондация BCause. Уеб агенция Кая Про ООД
All Rights Reserved © 2019 Ringer Center for Entrepreneurship and Training, Bcause Foundation. Web Agency Kaya Pro Ltd