Image

Баскетболен клуб "Яворов"

Предприемач: Зорница Мълчанкова, гр. Гоце Делчев

Баскетболен клуб "Яворов" е създаден през 2018 г. в град Гоце Делчев с президент и главен треньор Зорница Мълчанкова.

Победител в Академия за местни предприемачи 2.0. (2018-2019), Първо място

На 30 януари 2019 Зорница Мълчанкова спечели първо място в Академия за местни предприемачи 2.0 и получи награда от 10 000 лева и едногодишна менторска помощ.

„Много съм развълнувана и благодарна. Не намирам думите, с които да изразя радостта си. Една от мечтите ми се сбъдна, следващата е моите възпитанички да се превърнат в национални състезателки на България” – заяви победителката Зорница Мълчанкова.

Повече

С фокус върху женския спорт, клубът създаде отбори в няколко възрастови групи, като някои от тях представят БК "Яворов" на състезания из цялата страна. Баскетболен клуб "Яворов" се развива в добра посока. В Гоце Делчев има интерес към спорта и в частност към клуба. Главният треньор Зорница Мълчанкова подготвя няколко отбора в различни възрастови групи, които участват в състезания заложени в спортния календар на БФБ, включително и държавното първенство.

Макар и желанието от страна на състезателите и треньора да е голямо, създалата се ситуация във връзка с извънредното положение, наложи на клуба да прекрати дейност. Това само по себе си означава, че към БК "Яворов" не постъпват приходи, което води до невъзможност за плащане на лиценза, разходите свързани с бъдещи състезания, осигуряване на спокойна финансово среда за треньора и председателя на клуба. В клуба има над 60 деца. Два от отборите в различни възрастови групи взеха участие в държавното първенство, организирано от БФБ. На областно ниво БК "Яворов" заема трето място. 

Всички права запазени © 2023 Център Ринкър за предприемачество и обучения към Фондация BCause. Уеб агенция Кая Про ООД
All Rights Reserved © 2023 Ringer Center for Entrepreneurship and Training, Bcause Foundation. Web Agency Kaya Pro Ltd